Brand Whitlocklaan 36, 1200 Brussel, info@irif.org

maandag tot vrijdag van 10u tot 18u

+ 32 488 27 46 36

info@irif.org

EN    NL     FR

Hoger Instituut voor Verpleegkundigen – ISSI (Kinshasa, DR Congo)

  Waar: Kinshasa, gemeente Mont-Ngafula

  Korte voorstelling project: bijdragen tot de professionele integratie van jonge Congolese vrouwen en het verbeteren van het gezondheidssysteem van het land. Onze lokale partner ISSI verzorgt hogere opleidingen verpleegkunde die officieel erkend worden. De kostprijs van deze opleiding is niet voor iedereen toegankelijk. Daarom steunt IRIF, onderwijs voor iedereen het Institut Supérieur en Sciences Infirmières (ISSI) via een beurssysteem voor studenten in financiële moeilijkheden.

  Begunstigden: 50 meisjes van DR Congo, tussen 18 en 25 jaar oud, die in armoede leven. Zij komen uit Kinshasa en uit verschillende delen van het land.

  Partners:

  • – Lokale partner : L’Institut Supérieur en Sciences Infirmières (ISSI). ISSI biedt theoretisch en praktisch onderwijs op een hoog niveau,    ondersteund door hoogwaardig lesmateriaal en stageperiodes in een professionele omgeving. Sinds de oprichting in 1996 worden jaarlijks  meer dan 100 jonge Congolese vrouwen uit het hele land opgeleid.
  • –  Hebben het project gesteund of steunen het project:
   – NATO Charity Bazaar, door studiebeurzen te financieren voor studenten in financiële moeilijkheden
  • – Femmes d’Europe, donatie van boeken voor de bibliotheek van ISSI en borden voor de klassen.
  • – Thalys, door studiebeurzen te financieren voor studenten in financiële moeilijkheden.

  Uitgebreiderekennismaking met het project:

  Presentatievideo ISSI 

  Hoe kunt u helpen?

  word peter of meter van een studente verpleegkunde met een beurs van 360€ per studente. U kunt kiezen tussen een jaarlijkse storting, een trimestriële storting (90€) of een maandelijkse storting (30€).

  Een peterschap betekent een groot verschil in het leven van honderden jonge Congolese vrouwen.

  Ik ben Lusamba Thérèse, een eerstejaarsstudente bij ISSI. Ik ben geboren in een gezin van negen kinderen (zes meisjes en drie jongens). We zijn met z’n achten omdat de oudste is overleden. Mijn vader, die mijn studie zou betalen, stierf op de vierde dag van het academiejaar en mijn moeder heeft geen baan die haar in staat zou stellen om de volledige verantwoordelijkheid voor mijn opleiding op zich te nemen. Met behulp van een studiebeurs kan ik nu bij ISSI studeren en later als verpleegkundige gaan werken.

  issi
  Antenne
  IMG_61951
  infirmière Monkole
  Lusamba Thérèse_témoignage
  issi Antenne IMG_61951 infirmière Monkole Lusamba Thérèse_témoignage