Brand Whitlocklaan 36, 1200 Brussel, info@irif.org

maandag tot vrijdag van 10u tot 18u

+ 32 488 27 46 36

info@irif.org

EN    NL     FR

WIE ZIJN WIJ

Geschiedenis

Ana Gonzalo staat aan de wieg van IRIF, onderwijs voor iedereen. Ana werkte al meer dan 20 jaar bij het directoraat-Generaal Buitenlandse Betrekkingen van de Europese Commissie waar zij hoofd was van de eenheid Geografische coördinatie van de Dienst voor Samenwerking EuropeAid voor het zuidelijke Middellandse Zeegebied en het Nabije en Midden-Oosten. Ze heeft in meer dan 50 landen gewerkt en gereisd, niet alleen om ontwikkelingsprojecten te leren kennen, maar ook om de lokale partners te ontmoeten, bij de bewoners te overnachten, zich onder te dompelen in hun cultuur en hun zorgen te begrijpen.

Terwijl ze door de sloppenwijken van deze landen reisde, werd Ana diep geraakt door de armoede die er heerste. Ze vroeg zich af wat ze nog meer zou kunnen doen. Ze droomde ervan om haar vaardigheden in te zetten ten behoeve van de meest kansarmen door onderwijs en gelijke kansen voor vrouwen te promoten. Helaas werd ze zwaar ziek en moest zij haar plannen aanpassen. Het was precies tijdens haar herstelperiode dat ze met een groep vrienden, de ivzw IRIF, onderwijs voor iedereen oprichtte: haar droom kreeg zo gestalte.

Ana is van ons heengegaan maar zij liet ons IRIF na als erfenis. Haar mede stichtende vrienden blijven de vereniging in leven houden en steunen projecten in Afrika en Azië, de twee continenten waaraan Ana bijzonder gehecht was.

Visie en missie

“Een vrouw opleiden is een heel dorp opleiden” Afrikaanse spreuk

Visie: vrouwen en onderwijs als hefbomen van maatschappelijke verandering.

IRIF, onderwijs voor iedereenzet zich in voor vrouwen en onderwijs als hefbomen van een duurzame ontwikkeling.

Missie: focus op de empowerment van vrouwen en onderwijs

Het doel van IRIF, onderwijs voor iedereen bestaat erin projecten te steunen in ontwikkelingslanden die de empowerment van vrouwen versterken en beroepsopleidingen aanbieden.

Team

IRIF, onderwijs voor iedereen wordt bestuurd door de leden van haar Raad van Bestuur, met name:
Maria Ana Marques
Member
Teresa Trelles
Member
Maïté Ripoll
Treasurer
Marina Robben
Member
Frédérique Donnay
Member
Katlijne Dewitte
President
Cristina Lentz
Board member