Brand Whitlocklaan 36, 1200 Brussel, info@irif.org

maandag tot vrijdag van 10u tot 18u

+ 32 488 27 46 36

info@irif.org

EN    NL     FR

Huiswerkbegeleiding voor jonge meisjes (New Delhi, India)

  Een project van promotie van de vrouw voor en door jongeren in India

  Waar: een sloppenwijk bij Hauz Khas Village, New Delhi, India

  Korte voorstelling project: Muskaan biedt onderwijs aan kansarme meisjes tussen 5 en 15 jaar in een sloppenwijk van New Delhi. De meisjes krijgen huiswerkbegeleiding om te vermijden dat zij van school afvallen, een situatie die zich nog maar al te dikwijls voordoet. Na de lessen wordt ook een voedzame maaltijd gegeven aan deze kinderen die dikwijls lijden aan ondervoeding. De leerlingen krijgen ook bijkomende lessen Engels, gezondheid en hygiëne, etiquette en sociale omgang, enz. Zo ontwikkelen zij hun algemene persoonlijkheid en bereiden ze zich voor op de toekomst.

  Naast vast betaald personeel, werkt onze lokale partner FHE ook met de hulp van veel vrijwilligers uit hogere sociale klassen (universiteits- of hogeschoolstudenten) van New Delhi die zo de kans hebben om te gaan met inwoners van de armste buurten. Muskaan wil op die manier bijdragen tot het verminderen van het kastensysteem dat nog erg leeft in de Indiase cultuur.

  Begunstigden: 70 meisjes tussen 5 en 15 jaar die in armoede leven in één van de sloppenwijken van New Delhi.

  Partners:

  • – Lokale partner: Family Health and Education (FHE) is een Public Charitable Trust, opgericht op 26 maart 2003, die zich inzet voor het welzijn van vrouwen en kinderen in de sloppenwijken van Delhi en omgeving. FHE is gelegen in het zuiden van Delhi en is gespecialiseerd in educatieve en gezondheidszorgprojecten.
  • – Hebben het project gesteund of steunen het project: Muskaan is opgenomen in de Vierde Pijler in Vlaanderen, België. Muskaan werd door GROS Boechout gesteund inentingscampagnes en schoolmateriaal. Een subsidieaanvraag werd ingediend bij GROS Duffel.

  Uitgebreidere kennismaking met het project

  Hoe kunt kan u helpen?

  Door het volgende materiaal te sponsoren:

  • Educatief materiaal voor 10 meisjes: 25€/jaar
  • Toegang tot water: 75€/jaar
  • Geneesmiddelen en inentingen: 180€/jaar

  Uw steun heeft een rechtstreekse impact. Luister naar het verhaal van Roshni, een leerlinge van Muskaan.

  1
  2
  3
  4
  1 2 3 4